Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Op kamers: welke verzekeringen heb ik nodig?

door Lesley Anker Leestijd: 4 minuten

Ga je op kamers wonen? Daar komen genoeg leuke dingen bij kijken! Een kamer uitzoeken, deze inrichten en de nieuwe stad leren kennen. Als je met een lekker gevoel het nieuwe studiejaar wilt beginnen, vergeet dan je verzekeringen niet. Sommige verzekeringen zijn gewoon heel handig als je op kamers gaat. En vaak kun je flink besparen. Extra fijn als student zijnde, toch?

Inboedelverzekering voor je spullen: heel handig

Misschien is de inboedelverzekering wel de belangrijkste verzekering voor je kamer. Deze verzekering is niet verplicht. Toch bestaat grote kans op brand, inbraak of lekkage in een studentenhuis. Daarom is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten voor de spullen in je studentenkamer. Denk aan je meubels, sieraden en elektronische apparatuur. Een inboedelverzekering sluit je snel en makkelijk af voor een paar euro per maand.

Tip: vergeet de deur van je kamer niet op slot te doen als je weggaat. Verzekeraars stellen dit soms als eis voor een vergoeding.

Opstalverzekering: hoef je vaak niet af te sluiten

Een opstalverzekering wordt doorgaans afgesloten door de eigenaar van de woning. Hiermee is schade aan het huis zelf verzekerd. Denk maar eens aan brand-, storm- of inbraakschade aan bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. Omdat je als huurder van een kamer geen eigenaar bent, heeft de huurbaas dit vaak al geregeld.

Tip: vraag voor de zekerheid even bij je huurbaas na of er al een opstalverzekering is.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel noodzakelijk

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker jij je tegen schade die je zelf per ongeluk aan een ander of de spullen van iemand anders veroorzaakt. Hebben je ouders een aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin? Dan val je nog gewoon onder deze polis als je uitwonend bent voor studie. Vaak ben je meeverzekerd tot een leeftijd van 27 jaar.

Hebben je ouders geen gezinspolis, ben je ouder dan 26 jaar of ga je niet op kamers om te studeren? Dan kun je zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als je uit huis gaat. Deze verzekering kost vaak maar een paar euro per maand. Hiermee dek je risico’s tot meer dan een miljoen euro.

Tip: je kunt de inboedel-, aansprakelijkheids- en eventueel opstalverzekering in één keer vergelijken en afsluiten via onze alles in één woonverzekeringen vergelijker.

Een nieuwe zorgverzekering: om te besparen!

Tot je 18e ben je gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van één van je ouders. Veel jongeren houden daarna nog steeds hetzelfde pakket, maar de kans is groot dat je goedkoper uit bent met een andere zorgverzekering. Als je jong bent, heb je vaak minder aanvullende zorgverzekeringen nodig dan je ouders. Maak je weinig of geen gebruik van zorg? Dan is alleen een basisverzekering misschien zelfs al voldoende. Er zijn verzekeraars die een zorgverzekering met korting aanbieden speciaal voor studenten. Vergelijk de studenten zorgverzekeringen eens met alle andere zorgverzekeringen!

Tip: check nog even na of je zorgtoeslag aan kunt vragen. Daar kun je de basisverzekering bijna volledig mee betalen.

Energiecontract: nog meer besparen

De kosten voor stroom en gas zitten vaak al in de huurprijs van je kamer. Maar woon je in een studio? Of regelen jij en je huisgenoten het energiecontract zelf? Dan kun je ongetwijfeld veel geld besparen op je stroom- en gaskosten. Energie vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent op onze site Gaslicht.com!

Op kamers: welke verzekeringen heb ik nodig? | Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 7 december 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.