Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Inboedelverzekering vergelijken & afsluiten

Vind de voor jou goedkoopste inboedelverzekering

Vergelijk direct

inboedelverzekeringen
Op basis van je adres kunnen we een aantal kenmerken van je woning bepalen, zoals bouwjaar en oppervlakte.

Ook wordt er op basis van je woonwijk een inschatting gemaakt welke risico's je loopt en welke waarden je bezittingen hebben. Dit kan invloed hebben op de premie.
Op basis van je leeftijd maakt de verzekeraar een inschatting van de risico's en waarde van je bezittingen. Dit kan invloed hebben op de premie.

Gezinssamenstelling

Gezinssamenstelling

Je inboedel goed verzekeren

Je kunt tegen een lage premie je spullen goed verzekeren. Ook als je al een inboedelverzekering hebt. De kans is namelijk groot dat je nu tientjes per jaar te veel betaalt. Je nieuwe inboedelverzekering kan ook nog eens een ruimere dekking bieden.

Binnen een paar minuten een vergelijking maken

Bij het vergelijken beantwoord je eenvoudige vragen. Begin met het invullen van je postcode en het huisnummer, en het vergelijken kan beginnen.

Eenvoudig je inboedelverzekering afsluiten

Op Poliswijzer.nl kun je gemakkelijk je inboedelverzekering vergelijken en afsluiten. Vul een aantal persoonlijke gegevens in de vergelijker en ontdek de inboedelverzekering die het beste bij jouw situatie past. 

Heb je een vraag over inboedelverzekeringen?

Mogelijk vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen.
Of neem gerust contact op met onze gediplomeerde experts van Poliswijzer.nl.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Veelgestelde vragen

over inboedelverzekeringen
  • Is een inboedelverzekering verplicht?

    Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht maar het is wel verstandig om een inboedelverzekering te nemen. Met de inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd tegen de financiële gevolgen van brand-, inbraak-, diefstal- en water.

  • Hoeveel kost een inboedelverzekering?

    Een extra uitgebreide inboedelverzekering kost gemiddeld € 7 per maand. De premie van de all risk inboedelverzekering is gemiddeld € 11 per maand. De premie is hoger als je in een regio woont waar de risico’s groter zijn, zoals de randstad. Of als je in een vrijstaand huis woont.

  • Hoe wordt de premie bepaald van een inboedelverzekering?

    De premie van een inboedelverzekering wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren, zoals je gezinssituatie en het type woning waarin je woont en waar je huis staat. Woon je bijvoorbeeld in een stad waar de kans op inbraak groter is? Dan is de premie gemiddeld hoger.

  • Hoe bepaal ik het te verzekeren bedrag?

    Dat kun je doen door in de vergelijker vragen over jouw (woon)situatie te beantwoorden. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over je inkomen, type woning en bouwjaar. Aan de hand van jouw antwoorden schat de verzekeraar de waarde van jouw spullen in.

  • Hoe ga je de inboedelverzekering vergelijken?

    Een inboedelverzekering afsluiten zorgt ervoor dat je beschadigde of verloren spullen weer kunt vervangen. De eerste stap is het maken van een vergelijking. In onze vergelijker geef je aan wat je wensen zijn, en informatie over jezelf en over jouw huis en inboedel. De goedkoopste inboedelverzekering staat altijd op nummer één. Hierbij is ook op de kwaliteit gelet, want in de filters kun je aangeven waar de inboedelverzekering aan moet voldoen.

De goedkoopste inboedelverzekering

De hoogte van de premie van jouw inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. De premie wordt berekend op basis van jouw adres, type woning, de grootte van de woning en je gezinssamenstelling. Zo is de premie voor een kleine woning lager dan voor een vrijstaand huis. Daarnaast betaal je meer premie als je in een regio woont waar de kans op inbraak hoger is. Vind de goedkoopste inboedelverzekering door je gegevens op deze pagina in te vullen en inboedelverzekeringen te vergelijken.

Als je huis verzekerd is met de opstalverzekering bij een andere verzekeraar ben je niet verplicht om ook de inboedel daar te verzekeren.

inboedelverzekering vergelijken

De verzekeraar vergoedt onder andere schade ontstaan door:

Weetje - De spullen in je woning die niet vastzitten aan het huis, vallen onder de inboedelverzekering. De spullen in je huis die wel vastzitten aan het huis, vallen onder de opstalverzekering.


Allrisk of extra uitgebreide inboedelverzekering?

De allrisk-inboedelverzekering biedt de ruimste dekking. De all risk inboedelverzekering vergoedt alle schades die onverwacht en onbedoeld zijn ontstaan. Dus ook schade door eigen schuld. Als je zelf per ongeluk de televisie omstoot, is dit dus verzekerd. In de polisvoorwaarden is een aantal schade-oorzaken uitgesloten. Bijvoorbeeld opzettelijk veroorzaakte schade. 

Wil je deze ruime dekking, maar niet een te hoge premie betalen? Ook dat is de kracht van het vergelijken. De ene verzekeraar vraagt mogelijk een torenhoge premie voor de allrisk inboedelverzekering, terwijl een andere verzekeraar juist een lage premie vraagt. Een goedkope inboedelverzekering kan een ruimere dekking bieden dan een duurdere polis.

dekkingen inboedelverzekeringen


Premie voor de inboedelverzekering

De hoogte van de premie van de inboedelverzekering hangt af van de waarde van je inboedel, aanvullende verzekeringen en de gewenste dekking (de all risk inboedelverzekering is duurder dan de basis inboedelverzekering). Wij maken het zo eenvoudig mogelijk. Je hoeft de waarde van je inboedel niet zelf in te schatten. Dat laten we de verzekeraar doen. De premies lopen sterk uiteen, dus vergelijken loont.


Is de inboedelverzekering verplicht?

De inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel belangrijk. De inboedelverzekering vergoedt schade door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Schade aan je inboedel kan vooral na een brand groot zijn en veel geld kosten. Daardoor kom je eigenlijk niet onder het verzekeren van je spullen uit.


Smartphone en inboedelverzekering

Je smartphone is verzekerd tegen diefstal en brandschade als dit thuis is gebeurd. Heb je een all risk inboedelverzekering afgesloten? Dan is je smartphone ook verzekerd als je deze zelf per ongeluk laat vallen.  

Maar let op: bij sommige inboedelverzekeringen is de dekking voor een smartphone beperkt of helemaal uitgezonderd. Dit kan betekenen dat je een hoger eigen risico betaalt bij diefstal of schade aan jouw smartphone. Er zijn ook verzekeraars die schade of diefstal aan smartphones helemaal niet vergoeden of alleen een maximale vergoeding uitkeren. Bekijk daarom goed bij welke verzekeraars je smartphone wel verzekerd is.

De buitenhuisdekking is een nuttige uitbreiding op de inboedelverzekering. Hierin is ook vaak jouw smartphone verzekerd als je de telefoon buiten verliest of als de telefoon wordt gestolen. Let wel goed op de voorwaarden, want verzekeraars kunnen een beperking opnemen gericht op de smartphone.


Schade-uitkering

Bij schade gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde. De nieuwwaarde is het bedrag dat nodig is om het voorwerp nieuw te kopen. Als de waarde van het voorwerp onder de 40% van de nieuwwaarde zakt, krijg je niet de nieuwwaarde uitgekeerd. In dit geval krijg je de dagwaarde uitgekeerd. De dagwaarde is het bedrag dat het voorwerp waard was vlak voor de schade, zoals het moment van de diefstal. 

Wil je weten hoe dit uitpakt bij jouw inboedelverzekering? Gebruik dan onze crashtest bovenin de vergelijker. De tool gebruikt de afschrijvingslijsten (hiermee wordt de dagwaarde berekend) van verzekeraars om jou te laten zien wat je terugkrijgt in het geval van schade of diefstal.

Het afsluiten van een inboedelverzekering kun je dus zelf gemakkelijk online doen. Na het invullen van de gevraagde informatie, komen de goedkoopste verzekeringen bovenaan in de vergelijker te staan. Maar misschien heb je voor een paar cent meer een completere dekking. Ook dat laten wij in de vergelijker zien. Vergelijk ook je andere woonverzekeringen. Wij kunnen je helpen met een alles in één woonverzekering voor een volledige vergelijking.


De huidige inboedelverzekering opzeggen

Heb je al een inboedelverzekering en heb je een betere dekking en lagere premie gevonden? Je kunt je huidige verzekering opzeggen en een nieuwe inboedelverzekering afsluiten. Loopt jouw inboedelverzekering langer dan één jaar? Dan kun je de huidige verzekering gewoon beëindigen. Eventueel geldt er een opzegtermijn van één maand. Er zijn ook verzekeringen die dagelijks opzegbaar zijn. Hierbij heb je in het eerste jaar geen contract voor één jaar. Deze inboedelverzekeringen kun je vinden met het filter ‘dagelijks opzegbaar’ in de vergelijker. Na het afsluiten van je nieuwe inboedelverzekering, kun je de verzekering kosteloos annuleren binnen 14 dagen. 

Onder bepaalde omstandigheden kun je jouw inboedelverzekering vroegtijdig opzeggen. Als je emigreert naar het buitenland of samen gaat wonen mag je een inboedelverzekering per direct opzeggen.


Verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering

Met een inboedelverzekering dek je alle losse spullen die in je woning staan tegen brand-, water- en inbraakschade. Denk hierbij aan je meubels, elektronische apparatuur en sieraden. Je kunt een inboedelverzekering afsluiten bij een koop- en huurwoning. Met een opstalverzekering verzeker je alles wat vast zit aan je huis tegen schade door brand, inbraak, storm of blikseminslag. Denk hierbij aan de keuken, badkamer en inbouwkast. Een opstalverzekering kun je alleen afsluiten bij een koopwoning.

Verschil tussen een inboedelverzekering en opstalverzekering

Navigatie